Dobogós helyen a debreceni Idegsebészeti Klinika

Vágólapra másolva!
Dobogós helyen végzett az "Az év kórháza" szavazáson a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának Idegsebészeti Klinikája.
Vágólapra másolva!

Rengetegen adták le szavazatukat a HáziPatika.com hagyományos, immár hetedik alkalommal meghirdetett szavazásán, amely a betegek, páciensek véleményére és visszajelzéseire építve keresi évről évre a legnívósabb hazai egészségügyi intézményeket.

Az internetezők öt kategóriában értékelhettek. Egytől ötig lehetett pontozni az orvos-szakmai ellátást, az ápoló és szakszemélyzetet, az infrastruktúrát, az ellátást, valamint a tisztaságot és a környezetet. Ezek alapján az abszolút győztes az lett, aki a kategóriánkénti eredmények átlagolásával a legmagasabb pontszámot érte el.

Az összesített verseny nyertese duplázott, hiszen az első díj megint Kecskemétre került: a legtöbb szavazatot a Bács-Kiskun Megyei Kórház szerezte. A második díjat megosztva a DEOEC Idegsebészeti Klinika (Debrecen) és a Pándy Kálmán Megyei Kórház (Gyula) vitte el, míg a harmadik helyre az összesített listán az ózdi Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. került. A verseny szorosságát mutatja, hogy a legjobb 20 kórház között összetettben egyébként csak ezredekben volt mérhető a differencia.

unideb.hu
Az Idegsebészeti Klinika madártávlatból

Az egyes kategóriák győzteseinek élmezőnyében a budapesti, debreceni és szegedi egyetemi klinikák mellett szintén számos kisvárosi intézmény kapott helyet. Az orvos-szakmai ellátás kategória győztese a Semmelweis Egyetem (SE) Ortopédiai Klinika (Budapest), az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában a SE Érsebészeti Klinika bizonyult a legjobbnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Mezőkövesd Telephelye az infrastruktúrája miatt érdemelt ki egy kategóriagyőzelmet, ellátás és tisztaság tekintetében pedig a DEOEC Ortopédiai Klinika kapta a legtöbb szavazatot.

Az eredményhirdetést január 17-én tartották Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

(forrás: HáziPatika.com)