Vágólapra másolva!
A centenárium tiszteletére "100 év 100 program" címmel vesz részt a Debreceni Egyetem az idei Kutatók Éjszakája rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Az eseményt minden évben szeptember utolsó pénteki napján rendezik meg ország- és Európa szerte. A Debreceni Egyetem 2012-ben immár 6. alkalommal csatlakozik a Kutatók Éjszakájához.

A rendezvény célja nem változott az elmúlt évek során: érdekes előadásokon, látványos bemutatókon keresztül a különböző tudományterületek és azok oktatói, kutatói mutatkoznak be a nagyközönségnek, kellemes és szórakoztató kikapcsolódást biztosítva számukra. A Debreceni Egyetem nem titkolt szándéka emellett, hogy a látogatók, elsősorban a14-18 éves, pályaválasztás előtt álló korosztály megismerkedjen az itt folyó oktató-kutató munkával, annak szépségeivel, és a későbbiekben ők maguk is hallgatói legyenek az egyetemnek.

Tavaly több mint 60 érdekes, látványos programon keresztül mutatkozott be az egyetem több kara. A szervezők most még több ötletet várnak, hogy megvalósulhasson a centenárium tiszteletére a "100 év 100 program".

A debreceni rendezvényhez bármilyen érdekes, meglepő előadással, interaktív bemutatóval, vetélkedővel, kiállítással lehet csatlakozni. A jelentkezéseket március 5-ig várják a szervezők a Debreceni Egyetem oldalán található email-címeken.