Húszkilós műanyagtömböt találtak egy zsiráfban

Vágólapra másolva!
Az egyik legtöbbet kritizált indonéziai állatkert egyik idős zsiráfjának gyomrában 20 kilogramm műanyagot találtak, miután az elpusztulásakor felboncolták.
Vágólapra másolva!

Húsz kiló műanyag hulladékkal a gyomrában pusztult el egy harmincéves zsiráf az indonéziai Surabaya állatkertjében.

Mivel a zsiráfok átlagos élettartama 20-30 év, az állat halála nem keltett feltűnést, ám amikor felboncolták, egy 60 centiméter átmérőjű tömbben húsz kilogrammnyi műanyagot találtak a gyomrában. A nagy halom műanyag valószínűleg az évek során a látogatók által bedobált élelem csomagolóanyagából és a szél által a karámba befújt hulladékból gyűlt össze.

A Kliwon nevű példány volt az utolsó zsiráf a kelet-jávai állatkertben, amelyet már hosszabb ideje kritizáltak az állatokkal való rossz bánásmód miatt, s amelynek vezetőségét tavaly le is cserélték.

Az igazgatóság saját adatai szerint is közel félezer állat pusztult el az elmúlt két évben a rossz táplálkozás és olyan kezelhető betegségek következtében, mint a tüdőgyulladás vagy a hasmenés.

Kliwon egyébként tuberkulózisban is szenvedett, amelyet talán az állatgondozóktól kapott el, mert az állatkert alkalmazottai közül heten is tébécések. Az állatkert illetékesei azt tervezik, hogy a "műanyagfaló" zsiráf esete nyomán ellenőrzik az állatkert többi lakójának gyomortartalmát is.