Anatómiai bizonyíték a G-pont létezésére

Vágólapra másolva!
Egy floridai nőgyógyász állítása szerint megtalálta a G-pontot a női hüvelyben. A terület 8,1 milliméter hosszú és 3,6 milliméter széles.
Vágólapra másolva!

A Journal of Sexual Medicine szaklapban a közelmúltban számoltak be arról, hogy nem létezik G-pontnak nevezett képlet a női hüvelyben. Ezzel szemben most ugyanebben a folyóiratban egy olyan cikket közöltek, amelynek szerzője azt állítja, hogy anatómiailag kimutathatóan létezik ez a nehezen megfogható struktúra.

Adam Ostrzenski, a floridai St. Petersburg-i Nőgyógyászati Intézet nőgyógyásza egy 83 éves korában elhunyt nő hüvelyét boncolta fel rétegről rétegre. Az orvos szerint a boncolás igazolta a G-pont, egy jól körülhatárolható zsákszerű képlet létezését. A leírt struktúra a hátulsó gátmembránon található, 16,5 mm-re a húgycsőnyílástól és 35 fokos szöget zár be a húgycső oldalsó szélével.

A három elkülönülő részből felépülő G-pont 8,1 milliméter hosszú, 3,6 milliméter széles és 0,4 milliméter vastag. Az egész képlet és a környező szövetek eltávolítása után a G-pont 8,1 milliméterről 33 milliméterre nyúlt ki.

"Ez a tanulmány megerősíti a G-pont anatómiai létezését, s ez a női nemi működés jobb megértéséhez és javításához vezethet" - összegzi állítását dr. Ostrzenski.

Irwin Goldstein, a folyóirat főszerkesztője - aki fontosnak tartja a nők szexuális egészségével kapcsolatos kutatásokat - a következőket fűzte hozzá a cikkhez: "Ez az egy holttesten végzett esettanulmány is hozzáadódik a nők szexuális anatómiájával és élettanával foglalkozó egyre bővülő szakirodalomhoz."

Többen megkérdőjelezik dr. Ostrzenski állításának igazát, köztük dr. Amichai Kilchevsky, egy connecticuti urológus sebész is, aki saját maga is végzett vizsgálatokat a G-ponttal kapcsolatban. "Spekuláció az egész. Szinte lehetetlen megmondani, mi ez, legalábbis arra alapozva, amit Ostrzenski leírt. A képlet lehet valamilyen mirigy, a csikló nyúlványa vagy valami teljesen más dolog" - mondta Kilchevsky.