Örökbefogadó napot tart az Illatos úti ebtelep

Vágólapra másolva!
A gyepmesteri telepen az év nagy részében túlzsúfoltság van, ezért fontos, hogy aki kutyát szeretne, inkább innen válasszon állatot.
Vágólapra másolva!

Az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente - csupán Budapestről - több mint háromezer kutya kerül be, túlnyomó többségüket saját gazdájuk adja le. Azonban mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre, és előfordul hogy akár 120-140 kutya is van a kennelekben. Ezért fontos, hogy azok, akik háziállatot szeretnének, innen fogadjanak örökbe kutyát vagy éppen cicát.

Az örökbefogadott háziállatok védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést, valamint mikrochipet is kapnak.

2013 elején lép hatályba az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló rendelet, amely több pontban is érinti az Állategészségügyi Szolgálat munkáját.

Eszerint a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus azonosítóval megjelölve tarthatók. A mikrochippel ellátott állatok adatait pedig rögzíteni kell az országos elektronikus adatbázisban. Ennek díja állatonként kétszáz forint. Ez, illetve a megjelölés költsége az állat örökbefogadóját terheli.

Az örökbefogadó napot megelőzően hétfőtől a hét minden napján más helyszínen egyhetes figyelemfelkeltő kampányt tart a közterület-felügyelet, ezzel felhívva a figyelmet az év elején bekövetkező változásokra. A helyszín hétfőn az Örs vezér tere, kedden a Széll Kálmán tér, szerdán a Deák Ferenc tér, csütörtökön a Boráros tér, pénteken pedig a Móricz Zsigmond körtér