Búvártól kért segítséget a bajba jutott delfin

Egy delfin odaúszik a búvárhoz, hogy eltávolítsa a rátekeredett damilt
Vágólapra másolva!
Búvárhoz úszott segítségért egy horgászzsinórba gabalyodott delfin Hawaii partjainál. Az állat békésen tűrte, hogy a búvár letekerje az uszonyára tekeredett damilt.
Vágólapra másolva!

Egy csapat könnyűbúvár az ördögráják éjszakai életét figyelte január 11-én Kona sziget partja mentén, amikor hirtelen delfinsipítást hallottak, és egy palackorrú delfin úszott feléjük. A delfin egyenesen az expedíció vezetőjéhez, Keller Laroshoz úszott. "Ahogy közel jött és hozzám nyomakodott, egyértelművé tette, hogy segítséget kér" - mondta a profi búvároktató és ördögrája-szakértő.

Laros hamarosan észrevette, hogy a delfin nem tud rendesen mozogni, mert egy horgászzsinór rátekeredett, és a horog beleakadt a melluszonyába. Az emlős békésen hagyta, hogy az ember megpróbálja kiszabadítani.

"Megpróbáltam letekerni. Kiszedtem a melluszonyba akadt horgot. A zsinór a szájából lógott ki és szorosan rátekeredett az uszonyára. Attól féltem, hogy ha meghúzom, még jobban megsebesíthetem az állatot. Végül sikerült elvágni és letekerni a zsinórt" - mondta Laros.

A búvár hozzátette, hogy az állat türelmesen és békésen tűrte a hosszú műveletet. A búvároktatónak sikerült eltávolítani a horgot és a zsinór jó részét, de amikor a többi búvár is csatlakozott hozzá, és megpróbálták a maradék zsinórt is leszedni, akkor a delfin elúszott, és nem tért vissza többé.