Nagy fogú lényt vetett partra a víz Új-Zélandon

Vágólapra másolva!
Csak a feje maradt meg annak az állatnak, amelyet egy vihar után sodort partra a víz az új-zélandi Plenty-öbölben. A hivatalos meghatározása még folyamatban van, de egy szakértő szerint egy gyilkos bálna teteme lehet.
Vágólapra másolva!

A körülbelül 9 méteres, hatalmas fogakkal rendelkező tetemre Elizabeth Ann talált rá Pukehina Beach-en. A megtaláló YouTube-ra feltöltött videóján jól látható, hogy az oszladozó maradványok nagy részét homok fedi, és csak az állat koponyája maradt meg többé-kevésbé épségben.

Ann szerint az élőlényt valami megtámadhatta a tengerben. A helyiek nem tudják, hogy milyen állat lehet, ezért fényképeket küldtek az új-zélandi természetvédelmi hivatalba és egy akváriumba, hogy azonosítsák a maradványokat - írja a Daily Mail.

Anton van Helden tengeriemlős-szakértő az új-zélandi Channel 3 televíziónak azt mondta, hogy az uszonyok szerkezete alapján az állat egy kardszárnyú delfin vagy más néven gyilkos bálna lehetett, amely gyakorinak számít azon a környéken. A kardszárnyú delfineknek a felvételen látható állathoz hasonlóan hatalmas fogaik vannak, amelyek mérete elérheti a 8 centimétert.