Vágólapra másolva!
Gyenge volt matematikából, így csillagász helyett művész lett Ron Millerből, aki ma többek között a Scientific Americannek és a National Geographic-nek készít elsősorban csillagászati rajzokat. A művész egyik legújabb sorozatában a lehetséges világvégét okozó eseményeket ábrázolta, s kérésünkre a képeket megosztotta az Origo Tudomány rovatával is. A képeken a lángoló Tokió, az elárasztott London és a meteoritok sújtotta New York is látható.
Vágólapra másolva!

Meteorzápor pusztít New Yorkban Forrás: Ron Miller

Miller az Origónak elmondta, hogy minden képét alapos kutatás előzi meg. Folyamatosan követi a friss tudományos híreket, és számos kutatóval áll kapcsolatban. “Amikor egy olyan magazinnak készítek illusztrációt, mint az Astronomy vagy a Scientific American, még fontosabb, hogy az utolsó részletig pontos legyen a kép. Néha a cikkek szerzőit is megkeresem, hogy további információhoz jussak. Időnként a kutatómunka hosszabb időt vesz igénybe, mint a kép elkészítése.”

Egy fekete lyuk elnyeli a Földet, a részleteket lásd itt Forrás: Ron Miller

Nem olyan régen Miller még a hagyományos módon, akril festékkel készítette a műveit. “Nagyjából tíz évvel ezelőtt viszonylag rövid idő alatt kellett több mint 100 képet elkészítenem. Akkoriban már több művész barátom próbált rávenni, hogy térjek át a digitális technikára, így beadtam a derekam, és kipróbáltam. A világűr témájú illusztrációimat azóta is így készítem.”

Hatalmas földrengések döntik romba Tokiót Forrás: Ron Miller

A művész kedvenc témája a Mars, de nagyon szeret illusztrációkat készíteni a a Naprendszeren belüli holdakról, például a Titanról, az Enceladusról és az Europáról. Több mint száz képet készített Naprendszeren kívüli bolygókról, exobolygókról is. A következő nagy munkája valószínűleg a világűr művészetének történetével foglalkozik.

London víz alatt, a tengerek emelkedő vízszintje miatt Forrás: Ron Miller

Egy közeli gammakitörés sugárzása főzi meg a Földet Forrás: Ron Miller

Kisbolygó csapódik be New Jersey közelében Forrás: Ron Miller