A klasszikussá vált 1951-es Albert Einstein-portrét utánozza a Nemzetközi Űrállomás  (ISS) legénysége. A fotó október 28-án készült, az űrhajósok pedig azt ünneplik, hogy az Albert Einstein automatizált teherűrhajó sikeresen lekapcsolódott az ISS-ről.

A fizikus nyelves portréját Arthur Sasse, az United Press International fotósa készítette a tudós hetvenkettedik születésnapján. Einstein csendben szerette volna megünnepelni az eseményt a Pricentoni Egyetem kampuszán, és nem volt kedve újfent mosolyogni az őt üldöző fotósoknak.

Balról jobbra: Szergej Rjazanszkij, Oleg Kotov, Luca Parmitano, Karen Nyberg, Fjodor Jurcsikin és Mike Hopkins, a 37. küldetés tagjai az ISS-enForrás: Origo

A 20. század legismertebb tudósáról elnevezett teherűrhajót a Toulouse-i irányítóközpontból vezérlik. November 2-ig óvatosan, apró lépésekben az ISS alá irányítják. Amikor a szállítóegység 120 kilométerre kerül az űrűállomástól, akkor kezdik meg visszairányítani a Földre, a legénység így közvetlenül megfigyelheti, amint az egység szétesik a Csendes-óceán fölött. A manőverrel adatokat gyűjtenek arról, mi történik, amint egy űreszköz belép a légkörbe, maga a visszairányítás másodikán közép-európai idő szerint 13 órakor kezdődik.