Jól vannak a ritka hármas pandaikrek

hármas pandaikrek 2014. augusztus 28.
Kuangcsou, 2014. augusztus 28. Három egy hónapos óriáspanda-kölyök orvosi vizsgálata a dél-kínai Kanton (Kuangtung) tartományban fekvő Kuangcsou Csimelung Szafariparkjában 2014. augusztus 28-án. A három bocs a kínai mesterséges pandatenyésztési program keretében született július 29-én. Az óriáspandáknál rendkívüli a hármasikrek világrajötte. (MTI/AP/Kin Csö-ung)
Vágólapra másolva!
Nem csak a megszületésük, hanem az életben maradásuk is különleges esemény: hármasikreket szült egy kínai szafaripark pandája július végén. A kölyköket most vizsgálták meg az állatorvosok.
Vágólapra másolva!

Rendkívül ritka, hogy óriáspandáknál hármasikrek szülessenek. Kínában a pandatenyésztési program miatt következett be ez az esemény Kanton tartományban, a Kuangcsou Csimelung Szafariparkban (Dél-Kína). A három bocs július 29-én született:

A három óriáspanda-kölyök egy inkubátorban Forrás: MTI/EPA/FEATURECHINA/Csi Lun

Ők az első hármas pandaikrek, amelyek a világon eddig életben maradtak. Anyjukat, Csü Hsziaót (neve szó szerint azt jelenti: a krizantém mosolya) túlságosan kimerítette a kölykök világra hozása, hogy gondozza őket. Ezért a pandabébiket inkubátorba tették addig, amíg anyjuk meg nem erősödik, majd napi huszonnégy órán át megfigyelés alatt tartották a famíliát.

Orvosok vizsgálják a három egy hónapos bébit Forrás: MTI/AP/Kin Csö-Ung

Tavaly negyvenkilenc pandakölyök született Kínában, közülük negyvenkettő van még életben, ami rekord a pandatenyésztési programban. A tenyésztési technológia fejlődésének miatt 2013 végére világszerte 376 óriáspanda él állatkertekben, vadasparkokban. Vadon mintegy 1600 óriáspanda él Kínában. Veszélyeztetett faj, élőhelye mindössze 5900 négyzetkilométernyi szubtrópusi erdő, 1939 óta áll védelem alatt.