Bébi kaméleonok Ausztráliából

ÁLLAT állatfotó FOTÓ FOTÓTÉMA kaméleon kéz TESTRÉSZ Sydney, 2015. március 11.
Bemutatják a nagyközönségnek a sydneyi Taronga Állatkert egyik újszülött, zöld színű, sisakos kaméleonját (Chamaeleo calyptratus) 2015. március 11-én. Az állatkertben az elmúlt
Sydney, 2015. március 11. Bemutatják a nagyközönségnek a sydneyi Taronga Állatkert egyik újszülött, zöld színű, sisakos kaméleonját (Chamaeleo calyptratus) 2015. március 11-én. Az állatkertben az elmúlt időszakban több mint 20 sisakos kaméleon született. (MTI/EPA/Taronga állatkert)
Vágólapra másolva!
Ha valaha is kételkedett abban, hogy a hüllők aranyosak is tudnak lenni, most minden aggályát félreteheti. Egy több, mint húsz tagból álló kaméleonbaba-banda kelt ki nemrégiben a sydney-i  Taronga Állatkertben. 
Vágólapra másolva!

A kis zöld fickók sisakos kaméleonok, amelyek Jemenben és Szaúd-Arábiában őshonosak. Átlagosan 35-45 centiméter hosszúságúak. A faj jellegzetessége a fejen viselt, oldalnézetből sisaknak tűnő, magas taréj, mely a hímek esetében jelentősen nagyobb, akár 8 cm magas is lehet.

Növényekkel és rovarokkal táplálkoznak, zsákmányukat ragacsos nyelvüket kiöltve kapják el. Bár tévhitek szerint csak az alácázás miatt változtatják színüket, ez nem teljesen igaz, gyakran a hőmérsékletváltozás, a stressz vagy az udvarlás színei ülnek ki a bőrükre. Ezek a kaméleonok nem veszélyeztetettek, háziállatként is tarthatóak otthon.

Bemutatják a nagyközönségnek a sydney-i Taronga Állatkert egyik újszülött, zöld színű, sisakos kaméleonját (Chamaeleo calyptratus) Forrás: MTI/EPA-AAP/Taronga Állatkert

Még a ceruza is óriási a kaméleonbébihez képest Forrás: MTI/EPA-AAP/Taronga Állatkert