Most ingyen tesztelheti, hány szót tud angolul

online teszt
Egy online teszt kitöltése
Vágólapra másolva!
Az emberek általában szeretik ingyenes tesztekkel megmérni tudásukat. A következő teszt kitöltésével nemcsak angoltudásáról kaphat hozzávetőleges képet, hanem segítheti a Genti Egyetem kutatóinak munkáját is.
Vágólapra másolva!

A belga Genti Egyetem kutatói nemrég egy online tesztet indítottak útjára, amelynek célja a résztvevők angol szókincsének felmérése. A tesztbe egy csavart is beletettek. A létező angol szavakhoz kitalált „angol” szavakat kevertek.

Kétség esetén célszerűbb a „nemszó” opciót választani

Ha a tesztet kitöltők „ismertnek” jelölnek nem létező szavakat, akkor ezt jelentős pontlevonással büntetik. (Már egy „nemszó” ismeretének bejelölése is több százalékos levonással jár, ezért inkább jelöljön „nemszónak” egy szót, ha bizonytalan.)

Egy online teszt kitöltése Forrás: Wikimedia Commons

A teszt kitöltése nagyjából négy percet vesz igénybe. A kezdés előtt néhány anonim kérdésre kell válaszolni (például nem, életkor, anyanyelv). Bejelölheti a nyelvtudása szintjét is (bár a tapasztalatunk szerint ez nem nagyon változtat a teszt nehézségén).

Ezután kezdődik a tényleges teszt. A szótárban 60 469 létező és 304 275 nem létező szót vettek be a kutatók. Egy-egy tesztbe véletlenszerűen 70 létező és 30 nem létező szóról kell eldönteni ismerjük-e vagy se.

A Facebookon dicsekedhet a tudásával

A teszt végén százalékos értékelést kap a kitöltő. Megtudhatja, mely létező szavakat találta, illetve nem találta el (kérésre ezek jelentését is elárulja a program), illetve mely nem létező szavakat jelölte be létezőként. Azt is méri a program, hány másodperc alatt reagált egy szóra.

A teszt elvégzése után az eredményeket e-mailben elküldetheti magának, vagy megoszthatja a közösségi média (Facebook, Twitter) oldalain. A teszt korlátlanul megismételhető, ha elégedetlen az eredménnyel.

A tesztet erre a linkre kattintva töltheti ki!