Gigászok találkozását kapták lencsevégre egy afrikai nemzeti park látogatói. A kafferbivaly és oroszlán véres harcának megtekintését csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A zambiai Dél-Luangwa Nemzeti Park nagy párviadala még idén februárban zajlott le, az ezt megörökítő videofelvétel azonban csak április végén látott napvilágot. Drámai történetünk főhőse Ringó, a magányos hím oroszlán. A park dolgozói jól ismerték a hatéves ragadozót, amelyet a komoly bőrbetegség mellett az alultápláltság is kínzott, ráadásul az állatot falkája is kitaszította.

Rossz fizikai állapota azonban cseppet sem csorbított bátorságán: úgy döntött egymaga fog levadászni egy kafferbivalyt. Az ütközetnek a park munkatársai és látogatói egyaránt tanúi voltak, akik kamerákkal és fényképezőgépekkel rögzítették a természet titánjainak viadalát.

Az ütközet

A beszámolók alapján a csata – hosszabb szünetekkel - nagyjából másfél óráig tartott és bővelkedett a véres jelenetekben. Az oroszlán több alkalommal ráugrott célpontjára, vadul karmolta, harapdálta a patás száját, amely válaszul éles tülkével többször is arcon szúrta támadóját. Az egyes menetek végén a két fél egyre fáradtabbá vált, a szerencse azonban látszólag az oroszlánnak kedvezett.

Az eseményeket eddig tétlenül szemlélő kafferbivaly csorda egyik tagja azonban úgy döntött akcióba lép, és bajban lévő társa segítségére siet. Erőfeszítését siker koronázta és jól irányzott lökésekkel végleg padlóra küldte Ringót. A sokak számára felkavaró felvétel az alábbi videóban látható.

Nincs happy end

A történet egyik fél számára sem ért véget boldogan. A csata után két nappal Ringó belehalt sérüléseibe. A kafferbivaly sem élte túl sokkal támadóját, két héttel később sebeinek elfertőződésébe pusztult bele.

Az eseményről megrázó képeket készítő amatőr természetfotós, Matt Armstrong-Ford Daily Mailnek adott nyilatkozata szerint a történet azért is rendkívüli, mert az oroszlánok falkában vadásznak, nagyon ritka az olyan, hogy egy példány önállósítja magát, és egyedül indul el nagyvadat leteríteni.