Beatlest gitározott, miközben az agyát műtötték

agyműtét
A férfi összesen 6 dalt adott elő, köztük újszülött kisfiának írt dalát is
Vágólapra másolva!
A Beatles legendás Yesterday című dalát gitározta és énekelte műtét közben az a brazil bankár, aki pár nappal ezelőtt esett túl egy fontos agyi beavatkozáson.
Vágólapra másolva!

A 33 éves Anthony Kulkamp Dias fejéből egy tumort kellett kioperálni. A brazil bankárnak ébren kellett maradnia a műtét közben, hogy az orvosok biztosak legyenek benne, nem nyúlnak rossz helyre, és nem sértenek meg létfontosságú agyi területet.

Agyműtét közben gyakori, hogy a beteget ébren tartják, és beszéltetik Forrás: NorthFoto

Újszülött fiához írt dalát is előadta

Dias a szokásos számolgatás vagy kérdésekre válaszolás helyett gitározott és énekelt, többek között az angol klasszikust, a Beatles Yesterday című dalát is.

A keserédes melódia mellett elénekelte a saját maga költötte Emanuelt, amelyet újszülött fiának írt, és elhangzott néhány brazil countrydal is.

„Az orvosok megkértek, hogy az egyik countryt ismételjem meg, így még ráadást is adhattam” – monda el Dias a G1 brazil hírportálnak.

Dadogásból jött rá, hogy tumora van

A brazil bankár, aki már 20 éve gitározik, néhány hónapja, 15 nappal a fia születése után fedezte fel a tumort: nem tudta elmondani a feleségének az autója márkáját, és folyton dadogott. A múlt héten végezték el rajta a műtétet, miközben szinte végig gitároznia és énekelnie kellett.

„Hat dalt játszottam különböző időközönként” – mondta el a sajtónak. – „A jobb karom kicsit gyenge volt, mert azon az oldalon operáltak, így néha megálltam és pihentettem.”

A férfi összesen 6 dalt adott elő, köztük újszülött kisfiának írt dalát is Forrás: YouTube

Az altatóorvoson a nyomás

A módszer, bár furcsának tűnhet, elterjedt az agyműtétek során: az ilyesfajta ellenőrzés megelőzheti az agy beszédért, mozgásért vagy érzékelésért felelős központjainak sérüléseit. A brazil Nossa Senhora da Conceição kórházban 19. alkalommal végeztek ilyen típusú beavatkozást – az orvosok szerint ez igazán az altatóorvosra helyez nagy nyomást.

– mondta el Dr. Jean Abreu Machado, a klinika vezetője. – „Itt kezdődik az altatóorvos igazi kihívása: ébren kell tartania a beteget, aki nem érezhet közben fájdalmat” -fűzet hozzá az orvos-igazgató.