Az UV-érzékelővel ellátott bikini figyelmeztetést küld okostelefonunkra, hogy tudjuk, ideje újra bekenni magunkat fényvédővel.

Száműzhető lett a rákvörösre égés

Ha igazán alaposak akarunk lenni, akkor rengeteg szempontot kellene figyelembe vennünk ahhoz, hogy megállapítsuk, milyen időközönként kenjük be fényvédő krémmel bőrünket a leégés megelőzése érdekében: a konkrét időponttól (hónap, nap, óra), a terület földrajzi viszonyaitól, a bőrtípusunktól és pillanatnyi bőrszínünktől, a meteorológiai viszonyoktól függően.

Marie Spinali divattervező és fejlesztő az egy- vagy kétrészes fürdőruha szegélyére egy kis UV-érzékelőt varrt, amely figyelmeztető jelzést küld okostelefonunkra, amennyiben elértük a bőrtípusunknak engedélyezett sugárzáskorlátotForrás: Spinali Design

De még ha csupán a bőrtípusunkat vesszük figyelembe, napozás közben akkor sem mindig érezzük szükségesnek a káros sugarak elleni védekezést. Ennek következménye az estére rákvörösre égett strandolók tömege – illetve az ennek elkerülésére kifejlesztett okosbikini.

UV-érzékelő a bikinin

Marie Spinali divattervező és fejlesztő az egy- vagy kétrészes fürdőruha szegélyére egy kis UV-érzékelőt varrt, amely figyelmeztető jelzést küld okostelefonunkra, amennyiben elértük a bőrtípusunknak engedélyezett sugárzáskorlátot. Ezután mindenki maga döntheti el, hogy újra bekeni-e magát fényvédővel, vagy inkább a biztonságos árnyékba húzódik.

Okostörülköző is piacon lesz

Az okosbikini okostörülközővel is párosítható, amely hasonló funkcióval rendelkezik, de fejlesztés alatt áll a gyerekeknek szánt szett, amelybe GPS-jeladó is kerülne, hogy a strandon messzebb csatangolt kicsiket hamarabb megtalálják (és bekrémezhessék) szüleik.

Az okosbikini okostörülközővel is párosítható, amely hasonló funkcióval rendelkezik, de fejlesztés alatt áll a gyerekeknek szánt szett, amelybe GPS-jeladó is kerülne, hogy a strandon messzebb csatangolt kicsiket hamarabb megtalálják (és bekrémezhessék) szüleikForrás: Spinali Design

Páros ötletek

Természetesen nem volna francia a találmány, ha nem lenne egy külön verziója szerelmesek számára: a "Valentin" változat a partner okostelefonjára küld üzenetet, hogy ideje felajánlania egy hátkrémezést.