A japán twitterezők hamar felkapták a Jorunna parva fajhoz tartozó tengeri csigákat, amelyeknek hetek alatt hatalmas rajongótáboruk született: a kis "tengeri nyusziknak" becézett állatok elárasztották a közösségi oldalt.

Valóban úgy festenek, mintha apró szőrös nyuszik lennének: a Jorunna parva  tudományos fajnevű tengeri csigák Japán és Komodo szigetének partjai mentén élnek, olyan területen, ahol alacsonyabb a víz hőmérséklete. 

A Jorunna parva tengeri csigák Japán és Komodo partjai mentén élnekForrás: Flickr / crawl_ray

Nem fülek, érzékelők

A csiga nyuszifülnek tűnő nyúlványai egyébként olyan kemoszenzoros érzékelők, amelyek segítségével képes a tengervíz kémiai összetételét felismerni.

Szétszedte az internetet

A japán twitterezők, és így a média is hetek alatt beleszeretett a színes, szőrös kis nyusziknak tűnő csigákba. Mivel túl sok információ nem található róluk az interneten, a „rajongók” különböző fórumokon kezdtek érdeklődni a cuki kis csigák után.

A csiga fülnek tűnő nyúlványai egyébként olyan kemoszenzoros érzékelők, amelyek segítségével képes felismerni a tengervíz kémiai összetételétForrás: YouTube

A leghasznosabbnak a Sea Slug Forum bizonyult, ahol az állatról készült képeket is megosztottak egymással a faj rajongói. A Jorunna parva japán neve is nagyon aranyos: a gomafu birudo umiushi nyersfordításban fekete bársonyos tengeri csigát jelent.