Íme, a világ legidősebb óriáspandája

Hongkong, 2015. július 28.
A hongkongi Óceánpark Csia Csia nevű óriáspandája a fagyasztott zöldségekből készült tortája mellett 2015. július 28-án. A 37. születésnapját ünneplő Csia Csia a legidősebb fogságban élő pandaként bekerült a Guiness Világrekordo
Hongkong, 2015. július 28. A hongkongi Óceánpark Csia Csia nevű óriáspandája a fagyasztott zöldségekből készült tortája mellett 2015. július 28-án. A 37. születésnapját ünneplő Csia Csia a legidősebb fogságban élő pandaként bekerült a Guiness Világrekordok Könyvébe. (MTI/AP/Kin Cseung)
Vágólapra másolva!
Rajongói köszöntötték 37. születésnapján kedden Csia Csiát, Hongkong emberi mértékkel mérve már a százévesek klubjába tartozó óriáspandáját, a világ legidősebbikét a fogságban élő körében - közölte a hongkongi média.
Vágólapra másolva!

A termetes panda, két Guinness-rekord birtokosa méltóságteljesen fogadta ünneplőit, de láthatóan nem hozta lázba a tiszteletére készített szülinapi torta, amelynek tetején ott magasodott kifaragva a 37-es szám. A róla készült fényképeken ugyanis ott ül a jéggé dermesztett gyümölcslékből készült színes alkotás mellett, s - majdhogynem tüntetőleg - bambuszt rágcsál.

Forrás: MTI/AP/Kin Cseung

A panda tiszteletére mondott Ocean Park-i köszöntőben Blythe Ryan Fitzwilliam, a Guinness Világrekordok döntőbírája lenyűgözőnek nevezte, hogy az ünnepelt ilyen hosszú életet ért meg. Csia Csia 1978-ban született Szecsuan tartományban, a pandák őshazájában és 1999-ben, két évvel Hongkong anyaországához való visszatérése után került a különleges közigazgatási övezetbe. Mint fogalmaztak,

korához képest egész aktív, bár az utóbbi időben egyre többet alszik.

Forrás: MTI/AP/Kin Cseung

Bambuszból egyre kevesebbet fogyaszt, helyette rostkiegészítőket kap. Az is elhangzott, hogy az egészségével nincs minden rendben, szürkehályoggal küzd és a vérnyomása is magasabb a normálisnál.

Forrás: MTI/AP/Kin Cheung

Csia Csia előtt egy hím panda - Tu Tu - volt az emberi gondoskodásban legtovább élő pandák rekordere. 1999 júliusában búcsúztatták 36 évesen Hupej tartomány állatkertjében. Csakúgy, mint Csia Csia, vadon született, s korát ezért csak megbecsülni tudták.