Egy kislány, aki 12 évesen okosabb, mint Albert Einstein

Albert Einstein
Az angol kislány 12 évesen még Einsteinnél is magasabb IQ-val rendelkezik
Vágólapra másolva!
162-es IQ-ja van a világ egyik legokosabb gyerekének: a 12 éves angol kislány így okosabb, mint Albert Einstein vagy Stephen Hawking.
Vágólapra másolva!

Nicole Barr a világ felső 1%-ba tartozik – már ami az intelligenciáját illeti. Az angol kislány ugyanis 162-es IQ-val rendelkezik a híres Mensa-teszt szerint, ezzel okosabb, mint a két lángelme, Albert Einstein és Stephen Hawking.

A világ legokosabb 1%-ának a tagja

Nicole az édesapjával, Jimmel együtt töltötte ki a tesztet néhány héttel ezelőtt. Az essexi Harlowban élő 12 éves kislány most csütörtökön kapta meg az eredményeket: az hagyján, hogy bőven édesapja előtt végzett, de kiderült, hogy

a világ legokosabbjainak 1%-ában is benne van, megverve Einsteint és Hawkingot.

A lehető legmagasabb pontszám

„Tudtam, hogy ügyes lesz. Korábban is gyorsan oldott meg rejtvényeket és logikai feladatokat – nyilatkozta az édesapa a Yahoo-nak. – Nem akartam, hogy nyomás alatt érezze magát, ezért poénból töltöttük ki a tesztet. Reméltem, hogy bejut a Mensába, de amikor megkaptuk az eredményeket, nagyon meglepődtem. Később derült csak ki, hogy ez a lehető legmagasabb pontszám, amit kaphatott.”

Szereti a rejtvényeket

Barr elmondta, hogy azért töltette ki a tesztet a lányával, mert úgy gondolta, hogy tetszeni fog neki. „Mindig jó volt matematikából, sokkal az osztálytársai előtt járt. Szereti a rejtvényeket és a logikai feladatokat.” Az apa azt is elárulta a weboldalnak, hogy

Nicole-t látszólag egyáltalán nem erőltették meg a feladatok.

„Mindegyiket korábban befejezte, mint amennyi ideje volt rá. Az utolsó négyperces figyelmeztetésnél Nicole már rég készen volt, én pedig több feladattal még csak nem is végeztem.”

Kétévesen már számolt

Nicole már kisgyerek kora óta kiemelkedett a többiek közül problémamegoldó képességeivel. Kétéves kora előtt tudott összeadni-kivonni, és nyári szünetekben is gyakran matematikát gyakorolt – saját szórakoztatására. Jim azonban kiemelte, hogy a lánya nem csak a tanulásban talál örömöt. „Szeret focizni, és egy Shakespeare-darabot is előad az iskolában. Szeret énekelni és színészkedni.”

Az angol kislány 12 évesen még Einsteinnél is magasabb IQ-val rendelkezik Forrás: Wikimedia Commons

Orvos szeretne lenni

A fiatal zseni egyébként orvos szeretne lenni, és fő célja, hogy új gyógyszereket találjon fel. „Sokszor új oldalról közelíti meg a dolgokat, még akkor is, ha a felnőttek nem értenek egyet vele. Szerintem ez egy tökéletes szakma lenne számára” – mondta el a büszke apuka.