Fél óráig birkózott egymással a piton és a kobra

piton, kobra, harc
Vágólapra másolva!
Ádáz küzdelem tanúi lehettek az emberek a szingapúri betondzsungelben: egy piton kelt birokra egy királykobrával. A csata legalább fél óráig zajlott.
Vágólapra másolva!

A szokatlan felvételek néhány nappal ezelőtt készültek a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem előtt, és egy kockás piton (Python reticulatus), valamint egy királykobra (Ophiophagus hannah) harcát örökítették meg.

A News Asia csatorna szerint a hüllők birkózása nagyjából 30 percen át tartott. Az egyik szemtanú elmondása alapján az összecsapás egy pontján úgy tűnt, hogy az óriáskígyó szabályosan összeroppantja a mérges kígyó koponyáját. Végül nem ez történt, és a csatának az vetett véget, hogy a 3,5 méter hosszú kobrának sikerült kiszabadulnia a szorításból, és a bokrok közé bújnia.

Órákkal később a szakemberek befogták mindkét kígyót. A királykobrát állatkertbe szállították, a kockás pitont pedig szabadon engedték egy erdős területen. Ennek ellenére a piton túlélési esélyei nem túl kedvezőek, ugyanis a mérges kígyó több helyen is megharapta.

Alert to all NTU students:The pictures shows an awesome snake fight. Can you guys guess where it happened? Its in our...

Posted by Nanyang Technological University Graduate Student Council on 2015. augusztus 26.

A különféle pitonfélék viszonylag sűrűn előfordulnak Szingapúrban, de általában kerülik az ember közelségét.