Nem is olyan egyszerű izgága állatokat fotózni

2015.12.07. 13:29

A National Geographic fotósai egyértelműen tudják, mennyire körülményes vadállatokat fotózni – főleg akkor, ha műtermi, beállított képekről van szó. Összeállítottak egy aranyos videót arról, miért is ez az egyik legszebb, de legproblémásabb munka a világon.

A gyönyörű képek, amelyeket a profi természetfotósok kiadnak a kezeik közül, korántsem egyszerű és könnyű munka eredményei – a természetben történő fotózásnak is megvannak a saját nehézségei, de az sem egyszerű, ha műteremben készülő, beállított képeket szeretnének készíteni.

A National Geographic most egy vicces videót adott ki arról, mennyi minden sülhet el rosszul akkor, ha az ember állatfotózásra adja a fejét – Joel Sartore fotósnak meg kell küzdenie az izgága madarakkal, emlősökkel és hüllőkkel, és arról már szót sem érdemes ejteni, hogy mi történik, ha az állatokat is szólítja a természet.

Sartore egyébként jelenleg egy hatalmas projekten dolgozik – portrékat akar készíteni a bolygó 120 000 fogságban is élő állatfajáról, mielőtt azok végleg eltűnnek a föld színéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK