A sarkvidékek természetes hangjai

pingvin, természetfilm, fióka
Vágólapra másolva!
Ki gondolta volna, hogy a természetfilmek eredeti hanggal a legjobbak? A sarkvidéki állatvilág zajait hallgatva igazán úgy érezhetjük, hogy az operatőrrel együtt mi is ott vagyunk a pingvinek sokaságában.
Vágólapra másolva!

Van abban valami hangulatos, ha aláfestő zenét varázsolnak a természetfilmek alá – kiderült azonban, hogy a felvételek mégiscsak eredeti hanggal az igaziak.

Richard Sidey természetfotós és operatőr úgy döntött, hogy nem fog semmiféle zenét vagy alámondást használni a felvételeinél, egyszerűen meghagyja a felvett zajokat és állathangokat – ezzel pedig elképesztően zen (lelki béke) élményt nyújt a videók nézőinek.

A felvételeken láthatunk vakaródzó rozmárokat, cuki pingvinfiókákat, kúszó-mászó fókákat – és kevésbé szívderítő képeket is, mint például az apró pingvint keserves lassúsággal széttépő ragadozó madarak lakomáját is (ezt leginkább csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk).

Sidey Speechless névre keresztelte el a websorozatát, amelyre igencsak büszke. „Olyan valóssá akartam tenni őket, amennyire csak lehet " -fejtette ki a természetfotós operatőr.

"Úgy döntöttem, hogy erre a legjobb eszköz az, ha annyira lecsupaszítom őket, amennyire csak tudom. Semmi zene, semmi David Attenborough, semmi bonyolult szerkesztés vagy utómunka. Csak ahogy megtörténtek a dolgok” – írja a videók alatt.