Így fest egy lombikpanda

2016.01.17. 11:19

Bej Bej, az imádnivaló pandabocs most mutatkozott be először a nagyközönségnek. Az állat még augusztusban született egy sikeres mesterséges megtermékenyítési program eredményeként.

Bej Bej augusztus 22-én látta meg a napvilágot a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkertben, ahol anyja, Mej Hsziang sikeres mesterséges megtermékenyítésen esett át.

Bej Bej, a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkert Mej Hsziang nevű óriáspandájának 2015. augusztus 22-én született egyik ikerbocsaForrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

A kis állatnak (aki már nem is olyan kicsi, hiszen majdnem tíz kilót nyom) ikertestvére is volt, de ő ezen a héten pusztult el, így a közönség már nem láthatta. 

Bej Bej testvére a héten pusztult el, őt már nem láthatták az érdeklődőkForrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

Bej Bej azonban nem maradt testvér nélkül, hiszen van egy nővére is, Bao Bao, aki szintén egészséges és szépen cseperedik. A bocsokat rekordszámú, 4300 látogató fogadta az állatkertben, mivel most mutatkoztak be először a nagyközönség előtt. 

A mesterséges megtermékenyítés útján született kölyköt ezen a napon mutatták be először a nagyközönségnekForrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

 A Bej Bej név egyébként "drága kincset" jelent kínai nyelven.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK