Hatalmas szörnyaligátort terítettek le Floridában

szem, aligátor, szörny
Vágólapra másolva!
Óriásira nőtt aligátort lőtt egy floridai farmer – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A csatornának nyilatkozó vadász, Lee Lightsey elmondta, hogy ekkora hüllővel 18 év alatt egyszer sem találkozott:

az aligátor testhossza legkevesebb 4,5 méter volt, testtömege elérte a 360 kilogrammot.

Az irdatlan behemótot csak egy traktorral tudták elmozdítani.

Lightsey és munkatársa, Blake Godwin éppen vadásztúrát vezetett az Okeechobee településen fekvő Outwest farm környékén, amikor a „szörnybe” belebotlottak. Az aligátor a két férfitől mindössze 20 méterre, a semmiből bukkant fel. Amint meglátták, azonnal rálőttek a hüllőre.

Habár az állat mérete valóban lélegzetelállító, Lightsey annyira nem lepődött meg. „A 20 év alatt rengeteg nagyobb aligátorba belefutottunk, nem sokkal voltak kisebbek a mostani példánynál” – mondta az állat leterítője.

Lightsey azzal indokolta az állat lelövését, hogy az a szarvasmarháira vadászott, a farm tavában ugyanis több megcsonkított testrészre bukkantak.

Nem veszélyeztetett faj

A csukaorrú aligátor (Alligator mississippiensis) az Egyesült Államok délkeleti részén elterjedtnek számít, kedveli a vizenyős területeket és mocsarakat.

Manapság már nem mondható veszélyeztetett fajnak, a floridai és louisianai populáció több mint egy millió egyedet tesz ki. Dél-Florida ráadásul a világon az egyetlen hely, ahol az aligátorok és krokodilok egymás mellett élnek.