Ritka jelenetet vettek filmre egy szafarin a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. Egy bivaly úgy beleragadt a sárba, hogy képtelen volt kimászni belőle. Egy arra kóborló hiéna először nem is hiszi el, hogy ilyen szerencséje van. Azután viszont kezdődik a lakoma. Felkavaró videó!

A bivalyok kedvenc időtöltése az iszapban való dagonyázás. Így hűtik a testüket és ily módon szabadulnak meg a kellemetlen élősködőktől is.

Az ember azt hinné, hogy egy ekkora állat tud vigyázni magára, és nem esik az iszap fogságába. Úgy látszik azonban, akadnak kivételek. Nem tudni, hogy a felvételen látható állat hogyan esett csapdába. Talán túl mély, talán túl „vendégmarasztaló” volt a sár. Lényeg az, hogy nem tudott szabadulni az iszap fogságából és a kimászási próbálkozások az összes erejét felemésztették.

Ekkor tűnt fel egy kóborló hiéna. Az állat először nem is hisz a szemének, hogy egy ilyen hatalmas potya zsákmányt sodort elébe a sors.

Nem volt szerencséje a bivalynakForrás: Kruger Sightings / Youtube

Egy egészséges bivaly gond nélkül elkerget egy, de akár még több hiénát is. Ezért a ragadozó eleinte csak nagyon óvatosan meri megközelíteni a hatalmas zsákmányt, hátha az még tud védekezni.

A hiéna szerencséjére (és a bivaly balszerencséjére) azonban az iszapba ragadt növényevő utolsó erejével is elkészült. Így a hiéna előbb óvatosan, később egyre bátrabban kezdi darabokra tépni a tehetetlenül bőgő eleven zsákmányt.

Sok hasonló érdekes videót láthat a Kruger Sightings honlapon.