Gyakran keverik össze ezt a három űrkavicsot, pedig nagy különbségek vannak közöttük.

A meteornak például magát a fényjelenséget nevezzük, amelyet az űrben keringő kisebb kövek, porszemek elégése okoz az atmoszférában. A meteor gyakorlatilag ugyanaz, mint a hullócsillag. Magát a követ, törmeléket  meteoroidnak nevezzük - ez alapvetően a Nap körül kering, és néha belép a Föld légkörébe. A meteorit pedig olyan meteoroid, amely már földet ért. 

Meteor tart a földfelszín feléForrás: Nasa

Az aszteroida vagy kisbolygó kozmikus mértékkel mérve kicsinek számító köves, jeges, vastartalmú égitest, amely a törpebolygónál kisebb. Feltehetően a protoplanetáris korongból származik, melyek nem álltak össze bolygóvá a csillagrendszer kialakulásakor. Néhányuk saját holddal is rendelkezik. A mi Naprendszerünkben nagy részük ellipszis alakú pályán kering a Nap körül.

Az üstökös már teljesen más tészta: olyan köves, jeges égitest, amely a Naprendszer külső területeiről érkezik, elliptikus pályán kering csillagunk körül. 

A McNaught nevű üstökösForrás: European Southern Observatory

Amikor a Nap közelébe ér, kómája és csóvája fejlődik. Mérete akár néhány tíz kilométeres is lehet. Keringési idejük változó - a néhány évtől akár több száz évig is terjedhet. Magjaik a Naprendszer legsötétebb objektumai közé tartoznak: a ráeső fény mindössze négy százalékát verik vissza.