Furcsa lény tartja lázban az internetezőket

lény, cet
Vágólapra másolva!
Egy furcsa lényről készült videó tartja lázban a közösségi médiát. A kutatók azt próbálják kitalálni, milyen állatfaj látható a felvételen.
Vágólapra másolva!

A kreatúra halászhálóba gabalyodott, így találtak rá a Csöcsiang tartományban lévő Csousan-sziget partjai közelében, olvasható az IFL Science ismeretterjesztő portálon. A meglehetősen rossz minőségű mobiltelefonos felvételen az látható, hogy a halászok megpróbálják közelebbről is megvizsgálni a lényt, amint az feléjük sodródik. A videót először a kínai közösségi médiában osztották meg, később aztán viharos gyorsasággal kezdett terjedni a világ különböző hírportáljain.

Egy kínai természettudományos magazin szerint valószínűleg egy, a csőröscetfélék (Ziphiidae) családjába tartozó fajról lehet szó, ugyanakkor az újság azt is megjegyezte, hogy ezek az állatok nemigen fordulnak elő a Kelet-kínai-tengerben.

A Daily Mail weboldala is foglalkozott a témával, a portálnak nyilatkozó szakértő, dr. Stephen D. Simpson tengerbiológus szintén a csőröscetelmélet mellett tette le a voksát. Sőt még arra is van tippje, milyen fajról lehet szó: egy állas csőröscetről (Mesoplodon densirostris). E faj képviselői a trópusi meleg vizeket kedvelik, és 400–900 méteres mélységben fordulnak elő. Bár viszonylag jól dokumentált fajról van szó, pontos egyedszámuk nem ismert a tudomány számára.