Webkamera közvetítette a sasok macskaevését

bald eagle
Vágólapra másolva!
Bár ügyes ragadozóknak számítanak, kilenc élet ide vagy oda, a macskákat számos veszély fenyegeti. Autók üthetik el őket, mérgezett ételt ehetnek, esetleg egy nagyobb ragadozó zsákmányává válhatnak. Jelen történetben az utóbbi következett be.
Vágólapra másolva!

Egészen nagy rajongótábora van két pittsburghi fehérfejű sasnak (Haliaeetus leucocephalus). A két madár életét webkamerán követhetik nyomon az érdeklődők. A pár odaadóan gondoskodik fiókáiról, kedden például egészen különleges csemegével kínálták a kicsiny szárnyasokat: macskahússal.

A számunkra horrorisztikus lakomát persze a kamerák is rögzítették és egy „cenzúrázott” változat a videómegosztó oldalra is felkerült. Szerencsére az etetést már nem mutatják, azt azonban ki lehet venni, hogy a szerencsétlenül járt áldozat egy apró macska. A házi kedvenc nem szenvedett, már nem élt, amikor a fészekbe hurcolták, olvasható a The Washington Post weboldalán.

A fehérfejű sas részben dögevő, de élő állatokra is vadászik. Zsákmányol édesvízi és tengeri halakat, vízimadarakat, de a kisebb ragadozó madaraktól is elragadja azok zsákmányát. Előfordul, hogy parányibb emlősöket is elejt, így nem meglepetés, hogy a cica is az étlapra kerülhetett.