Retro hangulatú plakátokkal toboroznak a Marsra

2016.06.17. 11:38

A Mars leendő felfedezőit megszólító posztereket tett letölthetővé a NASA. A plakátokon többek között a vörös bolygón folyó növénytermesztésre, javítási munkálatokra, oktatásra toboroznak jelentkezőket.

Persze nem kell (egyelőre) véresen komolyan venni a II. világháborús propagandaplakátokat idéző alkotásokat.

A műveket még 2009-ben készítették egy, a Kennedy Űrközpontban tartott kiállításra, mostanáig azonban az alkotások nem voltak letölthetőek a nagyközönség számára. A képek a NASA weboldaláról tölthetők le.

A jövőben a Marsnak felfedezőkre, farmerekre, tanárokra, földmérőkre, de mindenekelőtt RÁD lesz szüksége!” – írják a NASA illetékesei a poszterek weblapján.

"Rád van szükségünk!" - áll a plakátonForrás: NASA

„Csatlakozz te is a marsi expedícióhoz, melynek keretében először robotokkal majd a későbbiekben emberekkel fedezzük fel a vörös bolygó felszínét” – áll a honlapon.

A plakátokon láthatunk a vörös bolygó egyik holdján, a Phoboson bányászó űrmunkásokat, marsi kanyonokon leereszkedő asztronautákat és a bolygó felszínén gyerekeket oktató pedagógusokat egyaránt. Az emberes marsi küldetés természetesen még eléggé messze van, de a NASA a roverek felderítő munkájával és az űrutazáshoz szükséges technológiák fejlesztésével határozottan készül rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK