Feldühödött az orrszarvú a fényképezéstől

rinocérosz, videó
Vágólapra másolva!
Ijesztő támadást vett videóra egy gazdaságvezető és egy szállásvezető-helyettes egy dél-afrikai szafarin. Éppen gepárdlesről tartottak visszafelé a szállásukra, amikor felfigyeltek egy orrszarvúra. Rögtön megragadták az alkalmat a fényképezésre, de a nagy növényevő valamiért ezt rossz néven vette.
Vágólapra másolva!

„2016. június 11-én Andrew és én kiautóztunk, hogy megnézzünk egy gepárdot, amelyet a szállásról vettünk észre” – mondta Sam, a szállás vezetőhelyettese a LatestSightings blogjának. „Ebédszünetben kimentünk a gepárdhoz, és visszafelé észrevettünk egy nagy sziklát, amely nem a helyén volt (bár be kell vallanom, otthon hagytam a szemüvegem, így nem láttam teljesen tisztán).”

„Megmutattam a sziklát Andrew-nak, aki nevetni kezdett, és mondta, hogy nem szikla az, hanem egy keskenyszájú orrszarvú. Megálltunk és a fékcsikorgás felkeltette az orrszarvú figyelmét.”

„Nem sok időt töltök terepen, ezért számomra igen különleges élmény volt a gyönyörű élőlény megpillantása” – folytatta Sam, aki szerint mindketten nagyon izgatottak lettek.

A videó végén lehet látni, ahogy a felvétel hirtelen véget ér azzal, hogy a kamera ráesik a műszerfalra.

„Elejtettem a telefonomat, amellyel filmeztem, mert Andrew az ölembe ugrott” – mondta Sam. „A rinocérosz nagyjából 20 centiméterre a kocsi ajtajától abbahagyta a támadást és visszafordult. Mi gyorsan továbbálltunk és idegességünkben úgy vihorásztunk, mint a kislányok.”

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót találnak a Kruger Sightings honlapon.