Megbosszulta halálát a bóbitásantilop

piton, antilop
Vágólapra másolva!
A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban már sok bizarr jelenetet vettek videóra, de a következő képsorok valószínűleg még ezek közül is kiemelkednek. Egy piton olyan szerencsétlenül próbálta lenyelni áldozatát, hogy annak szarva szó szerint keresztülszúrta a fejét.
Vágólapra másolva!

Az afrikai sziklapiton (Python sebae) Afrika legnagyobb kígyója, elérheti a 6 méteres hosszúságot. Megfojtással öli meg áldozatait, amelyek mérete a rágcsálóktól az antilopokig terjed. Néha krokodilt is megtámad.

Miután körbetekeredve megölte áldozatát, a többi kígyóhoz hasonlóan egészben kezdi el lenyelni a zsákmányát.

Az esetek zömében nem szokott gondot okozni az állatok szarva vagy egyéb kemény testrésze sem, de néha balul üt ki a dolog. Tavaly egy óriáskígyónak egy tarajos sül okozta a vesztét, most pedig talán még ennél is furcsább esetet filmeztek le a Kruger Nemzeti Parkban.

A piton annak rendje módja szerint megfojtotta zsákmányát, egy bóbitásantilopot, de a lenyelést elügyetlenkedte, és az antilop szarva átszúrta a feje hátsó részét. A videón az látható, amint próbál megszabadulni a tőrszerű szarvaktól. Bár ez végül sikerül, könnyen elképzelhető, hogy a hüllő nem sokkal élte túl az áldozatát.

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.