Vérfagyasztó videó a rágcsálót vonszoló pókról

pók, egér
Vágólapra másolva!
Hatalmas vadászpók ejtett el egy egeret Ausztráliában. Az esetet megörökítő vérfagyasztó videó valósággal „felrobbantotta” az internetet. 
Vágólapra másolva!

A felvételen az látható, ahogyan az ízeltlábú a hűtő oldalán kapaszkodva vonszolja magával áldozatát.

A vadászpókok (Sparassidae) családjába tartozó fajok gyakoriak Ausztráliában. Étlapjukon főként rovarok és más gerinctelenek szerepelnek, de gyíkokat is elejthetnek. Arról, hogy az egerek levadászásában mennyire jeleskednek ezek a ragadozók, nem tudni, legalábbis nem ismertek a mostanihoz hasonló esetek.

A Guardian magazinnak nyilatkozó szakértő szerint valószínűbb, hogy az egeret nem a videóban szereplő példány ölte meg, hanem csak rátalált a tetemre, amit aztán eltulajdonított.

„Nagyon meglepődnék, ha egy vadászpók meg merne támadni egy egeret. Ha ez az eset be is következne, a pók akkor sem tudná elfogni a rágcsálót, hiszen a mérge nem elég erős ahhoz, hogy gyorsan leterítse a zsákmányállatot" – nyilatkozta Helen Smith pókszakértő. Hozzátette: az egér farkának merevségéből arra lehet következtetni, hogy az állat már elég régóta halott lehet.

„Bármi is legyen az igazság, az tény, hogy a felvételen látható példány nagytermetű, és elképesztő teherbírással rendelkezik" – összegezte a látottakat Smith.