Alaposan behúzott a kengurunak egy ausztrál férfi

kenguru, ütés
Vágólapra másolva!
Hatalmas népszerűségnek örvend az interneten az a videó, amiben egy kutyáját védő ember megüt egy kengurut. Szakértők szerint a férfi merész viselkedése akár az életébe is kerülhetett volna.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál férfi eredetileg vaddisznóra vadászat kutyájával, amikor az eb fejét megragadta egy közelben tartózkodó termetesebb kenguru. A 34 éves Greig Tonkins ezt észrevette, és házőrzője segítségére sietett. A meglepetés ereje hatott az erszényesre, aki így elengedte a kutyát, Tonkins viszont nem elégedett meg ennyivel: annak érdekében, hogy az eb el tudjon menekülni, rátámadt a kengurura és alaposan behúzott az erszényesnek, ami szemmel láthatóan meglepődött a váratlan akciótól.

A bátor tett azonban könnyen a férfi életébe kerülhetett volna.

– mondta Festa-Bianchet kenguruszakértő a National Geographic magazinnak. Hozzátette: a kenguruk másik technikája, hogy karmaikkal igyekeznek ellenfelük szemét kikaparni.

Ami a felvételen szereplő állatot illeti, Festa-Bianchet szerint egy nagyjából 9-15 éves hímről lehet szó, ami közel két méter magas és 77 kilogrammot nyomhat. A hím kenguruk a leggyakrabban a párzás jogáért csatáznak egymással, a küzdelmek olykor halálos kimenetelűek, azonban a leggyakrabban a gyengébbik fél behódol az erősebbnek.

Ami Tonkinst illeti, a Taronga Western Plains Zoo nevű állatkert dolgozója. Az intézmény sajtóközleményében azt írta, hogy kivizsgálják az esetet.