Elesett az ausztrál kontinens: teljesen megszállták a macskák

macska, Ausztrália
Az elvadult macskák terrorizálják az ausztrál élővilágot
Vágólapra másolva!
Egy új tanulmány szerint az elvadult macskák Ausztrália szárazföldi területeinek 99,8 és a szigetek majdnem 80 százalékát meghódították. A kutatást mintegy 100 tanulmány összesítésével végezte több mint 40 ausztrál környezetvédelmi szakember.
Vágólapra másolva!

„Ausztrália teljes elvadult macskapopulációja 2,1 millió (szűkösebb időkben) és 6,3 millió (amikor a nagyobb esőzések miatt sok a zsákmány) között ingadozik" – mondta Sarah Legge, a Queenslandi Egyetem kutatója.

Segít koncentrálni az erőfeszítéseket

A környezetvédelmi szakemberek számára az a legaggasztóbb hír, hogy

a macskák populációsűrűsége ugyanakkora a védett területeken, például nemzeti parkokon belül, mint kívül.

Ez azt mutatja, hogy egy hely védett területté nyilvánítása önmagában nem elég az őshonos vadvilág megóvására, olvasható a Biological Conservation folyóiratban megjelent tanulmányban.

Az elvadult macskák terrorizálják az ausztrál élővilágot Forrás: Jan King

„Tanulmányunk felhívja a figyelmet az elvadult macskák okozta veszély nagyságrendjére, és arra a sürgős tennivalóra, hogy hatékony állományszabályozási módszereket dolgozzunk ki – mondta dr. Legge. Segítségükkel

Megdrágítják a védelmet

„Jelen pillanatban az elvadult macskák aláássák a természetvédelmi menedzserek munkáját, és fenyegetést jelentenek a fajmentő csoportok számára egész Ausztráliában – folytatta Legge. Ez a nehézség készteti a természetvédelmi szakembereket, hogy

Ezek a projektek nélkülözhetetlenek a kihalások megakadályozására, de nem elégségesek. Csupán Ausztrália szárazföldi területének parányi részét védik, és nem akadályozzák meg a macskák kártételét az ország maradék 99,8 százalékán” – fűzte hozzá Legge.