Párt keresnek a furcsa csigának

animal Vertical OFFBEAT
Vágólapra másolva!
Párt keres ritka, balcsavaros csigájának egy brit tudós, hogy szaporítani tudja és tanulmányozhassa az utódjait ennek a furcsa, fordított puhatestűnek, amelyeknek nemcsak a csigavonala tekeredik a ház megszokottal ellentétes oldalán, de a belső szervei is fordítva helyezkednek el.
Vágólapra másolva!

Angus Davison, a Nottinghami Egyetem kutatója tavaly októberben intézett felhívást egy brit rádióadón, hogy párt keres Jeremynek, a csigájának, azt remélve, hogy a szaporítás hozzájárul az állatok - valamint az ember - testi aszimmetriájának kutatásához.

A felhívásra ketten is jelentkeztek, egyikül az angol Ipswich egy csigarajongója, a másik egy majorcai tenyésztő. Sajnos a "házasságközvetítés" nem volt egyszerű, ugyanis a két csigajelölt, Lefty és Tomeu nem mutatott érdeklődést Jeremy iránt, csak egymással foglalkoztak.

- nyilatkozott Davison a Reutersnek.

Forrás: AFP/Ho

A két másik csiga, Lefty és Tomeu násza termékenynek bizonyult, eddig 170 utódot nemzettek, bár "balos" egy sem volt köztük, így a tudósnak még várnia kell a tanulmányokkal. Davison szerint valószínűbb, hogy a második, de még inkább a harmadik generációban jön világra a következő balcsavaros csiga.