Többet isznak a sikeres nők

2017.05.28. 16:37

Minél magasabb a munkahelyi pozicíciója, az iskola végzettsége és a jövedelme egy nőnek, valószínűleg annál több alkoholt iszik - állítja a Telegraph egy tanulmányban.

Azok a nők, akik magas iskola végzettséggel és munkahelyi pozicióval rendelkeznek, valamint az átlagnál magasabb jövedelemre tesznek szert, több alkoholt fogyasztanak. A sikeres nők közkedvelt itala általában a minőségi bor, amelyet általában naponta fogyasztanak. 

A kutatók feltételezése szerint, a sikeres nők életében az alkoholfogyasztás azért mutat egyre csak növekedő tendenciát, mert  

a munkájuk miatt később, vagy soha nem vállalnak gyereket. Továbbá a magas poziciójuk révén, már-már férfias elvárásoknak kell megfelelniük 

- írta a Telegraph. 

Nem azzal van a probléma, hogy iszogatnak, hanem, ha már komoly alkoholproblémával küszködnek, tehát kinyitják az ajtót olyan betegségeknek, minta rák, a máj, a tüdő, a szív és érrendszeri betegségek, valamint a mentális és viselkedési problémáknak is.

Forrás: Pinterest

Az Alcohol Concern jótékonysági szervezet szóvivője azt mondta: ez egy olyan problémát vet fel, ami felett nem szabad elsiklani.