Szélesszájú orrszarvú érkezett a veszprémi állatkertbe

szélesszájú orrszarvú
Szélesszájú vagy fehér orrszarvú (Ceratotherium simum simum)
Vágólapra másolva!
Szélesszájú orrszarvú érkezett a veszprémi állatkertbe Hollandiából pénteken reggel, a kéttonnás tehénnel kiegészülve a legnagyobb létszámú, ötfős orrszarvúcsapat a veszprémi állatkertben található Magyarországon - közölte Török László, az állatkert igazgatója.
Vágólapra másolva!

Makoubu, a 22 esztendős orrszarvú tehén egy speciális, minden komforttal felszerelt konténerben érkezett Veszprémbe a hollandiai Beekse Bergen szafari parkból, az utazást jól viselte - mondta az igazgató. A konténert egy negyventonnás óriásdaru segítségével emelték le a szállító járműről és helyezték az orrszarvú ház bejárata elé.

Az állatokat fokozatosan szoktatják össze, Makoubu néhány napig az orrszarvúházban tölti az idejét, majd

az állatkertben kialakított Afrika szavannára kerül, várhatóan a jövő hét elején, ahol már a látogatók is megtekinthetik

- mondta. A kéttonnás orrszarvú tehenet érkezésekor almával és szénával kínálták. Napi adagja mintegy 80 kilogramm takarmány. Az orrszarvúk állatkerti körülmények között akár 50 esztendőnél is tovább élhetnek - fűzte hozzá.

Szélesszájú, vagy fehér orrszarvú Forrás: Wikimedia Commons

Az igazgató elmondta azt is, hogy a veszprémi állatkert első szélesszájú orrszarvúja 2007-ben érkezett Pablo személyében, aki mára több mint két és fél tonnát nyom. Pablo idén lesz negyven esztendős. 2010 tavaszán ékezett az állatkertbe két szélesszájúorrszarvú-tehén, Rebeka és Naruna az Észak-Németországi Hodenhagen melletti szafari parkból, 2014 májusában költözött Veszprémbe, Rafiki, a fiatal tenyészbika.

Makoubu, a legújabb jövevény az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében érkezett Veszprémbe - tette hozzá.