Sikeres operációt hajtottak végre a jeruzsálemi Hadassah orvosi központban egy gázai palesztin férfin, aki egy rendkívül ritka betegségben, úgynevezett faember-szindrómában szenvedett.

A 42 éves Mohammed Taluli nagy kinövésekkel a kezén érkezett a kórházba. Ezeket a humán papillomavirus (HPV) fertőzésből származó szövődmények okozták, és könnyen el is rákosodhatnak.

Ez nagyon ritka eset, amelyről nincs is dokumentáció vagy feljegyzés az orvosi évkönyvekben" – mondta dr. Michael Chernofsky ortopéd szakorvos és kézspecialista, aki a műtétet végezte Talulin a kórház által kedden kibocsátott közlemény szerint.

Chernofsky úgy nyilatkozott, hogy a műtét sikeres volt, és Taluli most gyógyszereket és vakcinákat kap, hogy teljes legyen a kezelés.

Így nézett ki a "faember" keze a műtét előttForrás: Hadassah Medical Center

Taluli elmondta, hogy keresett kezelést ritka kórképére egyiptomi és ciszjordániai kórházakban, de sehol sem vállalták a beavatkozást. Végül a palesztin hatóságok egyeztették kezelését Izraellel.

Évekig üldögéltem otthon teljesen kétségbe esve, nem tudtam dolgozni a korlátaim miatt és rettegtem a ráktól, míg végül a Hadassah szakemberei felcsillantották a gyógyulás reményét" – mondta Taluli.

„Itt kitűnő a kezelés, és ma már elmondhatom, hogy minden jóra fordult, az egészségügyi személyzet nagyon kedves és sokat segít" – tette hozzá a férfi. „Igazán remélem, hogy magam mögött hagyhatom a múltat és láthatom a családom, a feleségem és hat gyermekemet."