Őslénytani és geológiai kalandtúra Tatán

Vágólapra másolva!
A barlangi medvével és különböző kőzetekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők szombaton a tatai geológus kertben és a Kuny Domokos Múzeumban. A helyszínek közötti útvonalon ásványokkal és ősmaradványokkal kapcsolatos feladatokat kell megoldani - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A családi napon a geológus kertben A kvarc nyomában címmel szerveznek interaktív felfedező játékot, valamint a résztvevők berakásos kőképet készíthetnek és megismerkedhetnek a fluorittal, a kalcittal, és a szfalerittel.

A felnőtteknek bemutatják a tűzkőfejtő gödör 2017-es feltárásainak eredményét, majd bárki megpróbálhat a rézkori emberek nyomán tűzkőből szerszámot pattintani.

A Kuny Domokos Múzeumban a barlangi medve ősmaradványairól tartanak előadást. Lesz medvesimogató, a gyerekeket kirakókkal, színezőkkel, feladatlapokkal szórakoztatják.

A Kálvária domb közelében lévő tatai geológus kertet 1994 óta az ELTE kezeli, a területen száz méteren belül száztízmillió év képződményei figyelhetők meg, az ember nyomát egy rézkori kovabánya őrzi.