Tizennyolc állatkerti flamingót végzett ki Xavier

flamingó
Rózsaszín flamingók
Vágólapra másolva!
Egy berlini állatkert 18 flamingója pusztult el a Németország északi részét sújtó Xavier nevű viharban, amely egy bébifókát is veszélybe sodort Hamburgban, de a helyieknek hála az állatot sikerült megmenteni.
Vágólapra másolva!

Leszakadó faágak végeztek az egzotikus madarakkal

"Sajnálattal kell közölnünk, hogy minden óvintézkedésünk ellenére elveszítettünk néhány állatot" - írta közleményében pénteken az állatkert, hozzátéve, hogy a flamingókkal a viharban leszakadó ágak végeztek.

Rózsaszín flamingók Forrás: AFP/Pascal Guyot

Az intézmény 80 flamingóját nem költöztették át másik helyre a vihar idejére, mivel az érzékeny madarak átköltöztetése több napos előkészületeket igényelt volna.

Járókelők figyeltek fel a bajba jutott fókabébire

A kelet-berlini állatkert pénteken nem fogadott látogatókat, hogy a dolgozók el tudják hárítani a vihar okozta károkat a szombati újranyitásig.

Hamburgban egy fiatal fókát menekítettek ki csütörtökön a vihar által felkorbácsolt hullámok közül.

Közönséges borjúfóka (Phoca vitulina) Forrás: Andreas Trepte/Andreas Trepte (Www.Photo-Natur.De)

Az 5-6 hónapos állat a város déli részén keresett menedéket a védőgátaknál, amikor a járókelők felfigyeltek rá és értesítették a hatóságokat. A mindössze 70-80 centiméter hosszú hím fóka a Stormy nevet kapta a hamburgiaktól és jelenleg egy fűtött szobában heveri ki a megpróbáltatásokat.