Itt a fokhagymából készült kávé

kávé Turkey, Central Anatolia, Cappadocia, Uchisar, Turkich cafe
Turkey, Central Anatolia, Cappadocia, Uchisar, Turkich cafe
Vágólapra másolva!
Fokhagymából készült kávét fejlesztett ki Japánban egy hajdani kávézótulajdonos, aki szerint az új termék ízre olyan, mint a kávé, viszont állapotos nők és a koffeinre érzékenyek is fogyaszthatják.
Vágólapra másolva!

A 74 éves Simotai Jokimoto szerint a világon egyedülálló a találmánya - írja az MTI. A fokhagymából készülő kávét januárban kezdte árulni Aomori prefektúra két ajándékboltjában, de telefonon is lehet tőle rendelni.

A férfi elmesélte, hogy harminc éve véletlenül fedezte fel a kávészerű italt, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.

Illusztráció Forrás: hemis.fr/Mattes René

Nyugdíjba vonulása után látott hozzá, hogy kifejlessze a terméket. Sok kísérletezés után, öt éve jött rá az optimális módszerre: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti. A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra.

Bár a különleges kávéfélének pirítottfokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.