Néhány nappal ezelőtt egy északi-koreai határőr átszökött Dél-Koreába. A szökevényt öt lövés érte, így azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok igencsak meglepődtek, amikor az öt golyó mellett számos parazitát is ki kellett operálni a férfi testéből.

Az Észak-Koreából megszökött embereknél gyakoriak a különböző parazitafertőzések, előfordult már olyan eset, amikor egy nő szervezetében 30 különböző fajba tartozó fonálférget találtak. Nem volt más a helyzet a frissen disszidált férfi esetében sem. A páciens gyomrából egy 27 centis élősködő férget is eltávolítottak, ám ezt a fajt még korábban sosem látták azelőtt a félszigeten.

„Próbáljuk megtalálni a megfelelő kezelést, de nem egyszerű a helyzet, a gyomorban tanyázó paraziták sokasága elkezdett pusztítani a sérült területeken is" – nyilatkozta Lee Guk-jong, a sebesültet kezelő orvos. Hozzátette: a paraziták között volt egy példány, amit azelőtt még sohasem láttak, legalábbis a Koreai-félszigeten biztosan nem. „Ez csak tovább ront a helyzeten, jelentős komplikációkat okozhat” – mondta Lee.

A galandférgek a bélrendszer gyakori élősködői közé tartoznak (illusztráció)Forrás: The New England Journal of Medicine

Egyelőre nem tudni, hogy az említett féreg megtalálható-e a világ más részein, vagy sem.

Forrás: Business Insider