Wayne Rooney: a hajbeültetés elmulasztja a migrént

Wayne Rooney
Everton's English striker Wayne Rooney touches his head during the English Premier League football match between Everton and Huddersfield Town at Goodison Park in Liverpool, north west England on December 2, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egy új török tanulmány arra a meglepő felfedezésre jutott, hogy a hajbeültetés több embernél elmulasztotta az akár húsz éve is fennálló, kínzó fejfájást. Több híresség is hasonló tapasztalatokról számolt be.
Vágólapra másolva!

A törökországi SO-EP Esztétikai és plasztikai sebészeti klinika hat beteget vett be a tanulmányába. A paciensek mind migrénben szenvedtek és 2011 januárja és 2012 májusa között estek át hajbeültetésen.

Mindegyik beteg szedett fájdalomcsillapítókat a fejfájására. A hajbeültetés után többször visszahívták a pacienseket, és kiderült, hogy mindegyiküknél megszűntek a migrénes panaszok, és egyiküknek sem kellett a későbbiekben fájdalomcsillapítót szedniük.

Wayne Rooney korán kezdett kopaszodni Forrás: AFP/Paul Ellis

„Mindegyik paciensnél drámai mértékű volt az operáció utáni javulás" – mondta a kutatásokat vezető dr. Safvet Ors. Úgy tűnik, hogy a kopasz betegeknél a hajbeültetés lehet a migrén megszűntetésének egyik gyógymódja.

Azt azonban még nem sikerült tisztázni, milyen módon mulasztja el a migrént a beültetés. Arra gondolnak, hogy mivel a műtét elpusztítja a fejbőrben lévő idegvégződéseket, ezzel csökkenti a fájdalmat kiváltó ingerek létrejöttét.

A hajbeültetés után a gyakori fejfájása is elmúlt a futballistának Forrás: AFP/Paul Ellis

A módszer fejfájás elleni hatékonyságát több hajbeültetésen átesett híresség is tanúsítja. Így például Wayne Rooney, az Everton futballistája, aki alig 25 évesen vett részt hajbeültetésen, miután rohamosan kezdett kopaszodni.