Február 15-én érkezik meg Magyarországra a nemzetközi hírű Body kiállítás. Az emberi testet bemutató lenyűgöző tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz eredeti preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat olyan gazdag kiállítási anyaggal, mint amilyennel idén februárban Budapestre érkezik.

Eredeti preparátumokon tárulnak fel az emberi test titkai

A Body kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése.

BodyForrás: VSP Group

Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, és megmutatkozik a keringés.

A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben.

A magazati fejlődés rejtelmeitől a legnagyobb hazai tudósokig

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a "Magyarok a világ orvostudományában" részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg.

A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára,

hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

Szakértők segítik megérteni a tárlaton látottakat

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll. Ezért a szervezők életre hívták a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást", amely mellé olyan prominens személyek álltak, mint például Cseh László, Szentesi Éva, Győrfi Pál vagy Steiner Kristóf.

BodyForrás: JSV Group

Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre,

lehetőség nyílik az újraélesztés kipróbálására, iskolai csoportoknak pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket. A Body kiállítás 2018 júliusáig tart nyitva a KOMPEX-ben, 1061 Budapest, Király utca 26. szám alatt.

BodyForrás: JSV Group

A kiállítás felvezető eseményére, a Prevenció, avagy életmódok változásai Cécile Nr6. kerekasztal-beszélgetésre itt lehet regisztrálni: Az esemény időpontja: 2018. január 10., este 19 óra
A kiállítás szakmai együttműködő partnere a Magyar Vöröskereszt.