Mangrove múzeumot építenek Dél-Kínában

2018.01.23. 15:34

A mangrove növénynemzetségnek szentelt múzeum nyílik a dél-kínai Sencsen városában - jelentette be a tartományi erdészeti hatóság.

A 61 ezer 800 négyzetméteren elterülő intézmény az erdészet és Sencsen város vezetőségének közös projektje, amely várhatóan nagyjából kétmillió látogatót fog vonzani évente.

A múzeum a mangrovefajokkal foglalkozó világszínvonalú oktatási- és kutatási központként fog működni, valamint bemutatja mindazokat az erőfeszítéseket, amelyeket Kína tesz ezeknek a növényeknek a megóvása és tanulmányozása érdekében.

A világ különböző tájairól származó mangrovefajok bemutatása mellett a múzeum egy laboratóriumot is fog működtetni, valamint előadásoknak és nemzetközi fórumoknak ad majd otthont. Az intézmény kiállításainak és építészeti megoldásainak egy részét már kidolgozták, a további munkálatokra idén kerül sor.

A trópusi és szubtrópusi tengerpartok árterén, mocsarakban, folyótorkolatokban honos és azok életkörülményeihez alkalmazkodó mangrovefákat és -bokrokat léggyökerek rögzítik az iszapba. Számos helyen a mangroveerdők biztosítják a halállományt, a tiszta vizet, emellett védelmet nyújtanak az erózió és a szélsőséges időjárási jelenségek ellen.