Horror az erdőben: fej nélkül kúszik-mászik a bizarr varangy

fej nélküli varangy
Vágólapra másolva!
Igazi horrorisztikus élményben volt része annak a kutatócsoportnak, amely az egyik connecticuti erdőben vizsgálódott: találtak egy békát, amelynek nem volt arca, mégis úgy kúszott-mászott, mintha semmi baja nem lenne.
Vágólapra másolva!

Sem orra, sem szeme, sem állkapcsa nem volt a furcsa békának. A bizarr szerzetre még 2016-ban talált rá a Massachusetts-i Egyetem herpetológusa, Jill Fleming, ám a felvételt csak a napokban tette közzé Twitter oldalán.

Nyílt sérülésnek nem volt nyoma az amerikai varangyon (Anaxyrus americanus), a szakértő szerint azonban a fogyatékosság nem születési rendellenesség, hanem egy brutális szerencsétlenség következménye kell, hogy legyen: vagy egy ragadozó próbálta elejteni a békát, vagy – és ez még rémisztőbbnek hangzik – egy Lucilia bufonivora nevű légyfaj petézett a varangyra, a kikelő lárvák pedig nemes egyszerűséggel megették az állat fejét. Akármi is az igazság, annyi biztos, hogy bár az agytörzs még működőképes volt, ilyen állapotban nem sokáig maradhatott a kétéltű életben.

Két évig élt fej nélkül

Nem a most megfigyelt varangy az egyedüli, ami fej nélkül is képes volt bizonyos ideig életben maradni. Mike, a csirke például két évet is kihúzott fej nélkül, köszönhetően annak, hogy gondozója a nyakán keresztül injektálta be a táplálékot a jobb sorsa érdemes szárnyasba.