Új cipőt kapott a világ legnagyobb lábú embere

Vágólapra másolva!
Jeison Rodrígez végtagjai egy betegség miatt jóval nagyobbra nőttek, mint az egészséges lenne. A férfi 68-as lábára külön kell cipőt készíteni, ami amellett, hogy rugalmas kell legyen, a strapát is kell bírja.
Vágólapra másolva!

Új, 68-as méretű cipőt kapott Németországban a venezuelai Jeison Rodríguez, akinek mindenki másnál nagyobb lába van a Guinness Rekordok Könyve szerint.

A 22 éves férfit már öt éve látja el extra méretű lábbelivel az észak-rajna-vesztfáliai Wessels cipészműhely.

Rodríguez első ízben hagyta el hazáját, hogy személyesen vegye át hétfőn az új lábbelit Németországban.

A holland határ melletti Vredenben azt mondta, nagyon hálás azért, hogy Európába utazhatott, ahonnét egyszerre négy pár cipővel térhet haza.

A Guinness Rekordok Könyve hétfőn erősítette meg, hogy 40,55 centiméteres bal és 40,57 centiméteres jobb lábával továbbra is a venezuelai Maracayban élő

Jeison Rodríguez a világ legnagyobb lábú embere.

A férfi az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved: az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt lába és keze aránytalanul nagyra nőtt.

Öt éve a vredeni cipész még 66-os méretű cipőket vitt neki Venezuelába.

A 68 éves Georg Wessels családi műhelye évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek.

Három éve a világ három legmagasabb embere,

köztük a 2,51 méteres török Sultan Kösen kapott tőle új, méretre szabott cipőt.

Az óriások cipőjének két egymással ellentétes célnak kell megfelelnie: egyszerre kell az átlagosnál puhábbnak lennie, ugyanakkor az átlagosnál stabilabbnak és strapabíróbbnak is, hogy elbírja az extraterhelést.