Magyarországra érkezik a világ legnagyobb múmiagyűjteménye

2018.07.18. 13:23

Hamarosan feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem e különleges emlékeivel. A tárlat szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.

Történelmi időutazás az ókori Egyiptomtól a 18. századi Vácig

A JVS Group számos nagyszabású tárlat – például a Titanic, a BODY Kiállítás - sikeres megrendezése után lehetőséget kapott A Világ Múmiái bemutatására is, amelynek európai premierje Prágában volt.

A kontinensen másodjára a magyar közönség láthatja a tárlatot, méghozzá exkluzív összeállításban.

A Világ Múmiái Kiállítást az Egyesült Államokban állították össze elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével.

Forrás: BLIKK/Pozsonyi Zita

Az USA-ban több mint 1,6 millióan látták a tárlatot.

Az ugyanahhoz a tematikához köthető múmiákat egy teremben tekintheti meg a közönség, így a látogató időgépben érezheti magát,

miközben betekintést kap az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzsek, vagy a középkori Németország életébe.

Nemesember a harmincéves háborúból

A testek egy részét szakrális célokkal, szigorúan titkos rituálé keretében mumifikálták, míg mások a kripták, vagy lápok mélyén, természeti hatásra konzerválódtak. Az egyik legérdekesebb lelet a kiállított múmiák közt Baron von Holz,

a harmincéves háború alatt elhunyt nemesember teste,

továbbá láthatóak lesznek a világhírű váci múmiák is, amelyeket 1994-ben fedezték fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában.

Forrás: JVS Group

A tálat részeként egyiptomi állatmúmiákat és Nes-Hor egyiptomi pap mumifikálódott testét is bemutatják

olyan exkluzív tartalmak mellett, amelyeket egyelőre még titok övez.

Európában nálunk lesz másodjára látható a páratlan tárlat

- Biztos vagyok benne, hogy minden korosztálynak lebilincselően izgalmas kalandban lesz része, ha ellátogat a tárlatra. Ezek a múmiák sok mindent elárulnak arról a korról, amelyben éltek. Segítségükkel megfejthetjük, hogyan öltözködtek, mit ettek, milyen betegségek sújtották őseinket a világ minden tájáról. Büszkék vagyunk arra, hogy ismét egy ilyen exkluzív kiállítással gazdagíthatjuk Budapest programkínálatát.

múmiaForrás: JVS Group

- Annak különösen örülök, hogy ezúttal szinte egész Európát megelőzzük, és a magyar közönség az elsők között láthatja ezt a páratlan gyűjteményt – mondta el Bátyi Dániel, a JVS Group Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az egyedülálló kiállítás 2018. augusztus 16-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt és év végéig várja a látogatókat.

(Forrás: JVS Group )