Őrület, mire készülnek a fekete óriásszarkofág tartalmával

Egyiptom szarkofág
Folyadékot szivattyúznak egy három emberi csontvázat tartalmazó fekete gránit szarkofágból a felnyitása után
Vágólapra másolva!
Már több ezren jelentkeztek arra, hogy igyanak a több mint 2000 éves szarkofágban talált vörös folyadékból.
Vágólapra másolva!

Valóságos misztikum lengi körül azt a fekete szarkofágot, amit még a hónap elején tártak fel a régészek az Alexandriában folyó ásatásokon. Egyesek óva intettek a koporsó kinyitásától, attól tartva, hogy a sírhelyen átok ül. A várakozásokkal ellentétben azonban a kőkoporsóban nem egy uralkodó teste nyugodott, hanem három csontváz, amiket vöröses színű szennyvíz borított. A víz valószínűleg egy szennyvízcsatornából folyt bele a szarkofágba, amitől az abban található múmiák állapota tovább romlott, egészen addig, míg csupán puszta csontok maradtak vissza.

Az első vizsgálatok arra utalnak, a csontmaradványok három harcosé lehettek, az egyik maradványon például nyílvessző okozta sebet is felfedeztek a szakemberek. A leleteket azonban további vizsgálatoknak vetik alá, hogy többet tudjanak meg róluk.

Forrás: MTI/EPA/Egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium/-------------------

Őrült petíció terjed a neten

A szarkofág felnyitása óta egy őrült petíció is napvilágot látott, amelyhez már több ezren csatlakoztak.

– írja a petíció meglehetősen zagyva szövege.

Többen abban reménykedtek, hogy a tekintélyes méretű szarkofág esetleg Nagy Sándor holttestét rejtheti, a kutatók szerint ugyanakkor valószínűtlen, hogy a három harcos csontvázának bármelyike a híres uralkodó földi maradványa lenne. A legendás makedón uralkodó testét a mai napig nem találták meg.

Forrás: Independent