Újult erővel folytatták a hajtóvadászatot a thaiföldi Phuket szigetén egy magányos krokodil után, miután felfedezték annak lábnyomait egy strandon, és drónnal is észlelték a jelenlétét.

A két- vagy háromméteres krokodilt a múlt héten fedezték fel a Phuket nyugati partján, a Karon strandon, a leghíresebb fürdőhelytől, Patongtól délre. A hatóságok mindeddig hasztalanul próbálták elfogni a ragadozót, amely veszélyt jelenthet a szigeten üdülő turistákra.

Krokodilvadászok csirkehússal próbálják lépre csalni a hüllőt.

Számos ketreccsapdát helyeztek ki a Patongtól északra fekvő Bang Tao és Laypang fürdőhelyeken, ahol az állatot legutóbb észlelték, a nyaralókat pedig eltiltották az érintett strandok látogatásától.
A thaiföldi tengerparti strandok évente turisták millióit vonzzák, Phuket üdülőparadicsom pedig az egyik legfelkapottabb célpont, ide tavaly 8,4 millióan látogattak el.

Csirkehússal próbálják lépre csalni Phuketen a magányos krokodilt (illusztráció).Forrás: AFP/Blanchot Philippe

A krokodilok valaha mindenütt jelen voltak Délkelet-Ázsiában, de a vadászat és a természetes élőhely zsugorodása miatt napjainkban már csak kevés példány él belőlük vadon, főleg nemzeti parkokban, viszont krokodilfarmokon tenyésztik őket.
Nem tudni, hogy a Phuketet lázban tartó krokodil honnan származik. Szakértők feltételezik, hogy egy tenyésztelepről kikerült hibrid példányról van szó.