Több száz teknőstetemet vetett partra a víz Mexikóban

teknős, Mexikó, Oaxaca, olajzöld fattyúteknős
80828083. Oaxaca, 28 Ago 2018 (Notimex- Especial).- La Procuraduría Federal de Protección al Ambiente investigará la muerte de cientos de tortugas que quedaron atrapadas en redes frente a la barra de Colotepec, dijo la Coordinación Estatal de Protección Civil . NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/HUM/
Vágólapra másolva!
Mintegy háromszáz veszélyeztetett tengeri teknős tetemére leltek halászok a dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban - közölte kedden Heliodor Díaz, az állam polgárvédelmi ügynökségének munkatársa.
Vágólapra másolva!

A teknősök maradványait Barra de Colotepec tengerparti település területén találták meg, a Reuters brit hírügynökség fotósa által készített képeken több tucat, látszólag halászhálóba gabalyodott, oszlásnak indult tetem látható.

A Reuters bár nem közölte, hogy mely fajhoz tartoznak a teknősök, megjegyezte: az olajzöld fattyúteknősök - amelyeket a mexikói hatóságok szerint a kihalás fenyeget - május és szeptember között raknak tojást az észak-amerikai ország csendes-óceáni partjain.

Mexikóban rakja tojásait a világ hét tengeri teknősfajából hat, az észak-amerikai ország több módon próbálja védeni e veszélyeztetett állatokat, egyebek közt büntetőeljárást von maga után a megölésük. A hatóságok a teknősök tömeges pusztulásával kapcsolatban közölték:

nyomozást indítanak e tragédia kivizsgálására.

A mexikói hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy 113 tengeri teknős - köztük 102 olajzöld fattyúteknős - elpusztulásának körülményeit vizsgálják, ami Chiapas állam egy védett területén következett be. Szakértők szerint az állatok halálát fulladás, halászhorgok vagy káros algák okozhatták.